חדרי קירור אידאליים

התפתחות תחום בניית חדרי קירור

התפתחות תחום בניית חדרי קירור

לא רק לתפוחי אדמה ולבטטות
חדרי קירור אידאליים גם לאחסון תפוחים ואגסים בין שלב הקטיף לשלב המכירה בשווקים. קראו על היתרונות 
לא תמיד פשוט להעביר פירות וירקות הצומחים בשדות חמים לשוק, תוך שמירה על איכות גבוהה וטריות אופטימלית. המצב לא שונה גם כשמדובר בגינות גדולות, בחצרות בתים או בוסתנים. לכן, חדרי קירור הם פתרון אידאלי לצרכיהם של העוסקים במלאכה. חדרי קירור משלבים מערכת שמצננת את התוצרת לאחר שנקטפה, על מנת להבטיח שמירה על האיכות עד שהמוצר מגיע לצרכן. איכות זו חשובה לא פחות גם עבור מגדלי התוצרת. 

אחסון בחדר קירור לאחר הקטיף הוא שלב קריטי בשמירה על טריותם של יבולים מתכלים רבים. קירור מסייע במניעת השפעת האנזימים על התוצרת, הוא מאט את הנבילה ומונע רקב. קירור מפחית גם את ההשפעות של אתילן, גז המזרז את תהליך הבשלת הפרי או הירק. 

חדר קירור הוא אחת ממגוון השיטות בהן משתמשים מגדלי פירות וירקות על מנת לשמור על תנאי אחסון מתאימים לגידולי שדה. מדובר בחדר מבודד עם יחידות קירור שמצננת חלל גדול ורחב. המגדלים קוצרים את התוצרת ואז מניחים אותה בחדר הקירור כדי לאפשר את היתרונות האמורים. 

הצינון והשמירה על טמפרטורה נמוכה בסביבת התוצרת מספקת אחסון בטוח באופן המאפשר לשמור על תנאי היגיינה נאותים, לצד בקרת לחות וטמפרטורה. חשוב לציין, כי התנאים האופטימליים מאריכים את חיי המדף של הגידולים החקלאיים, כך שגם כאשר הם מגיעים לבתים, הם מחזיקים מעמד עד לשלב הצריכה. 



.




Share by: